Workshops

Ontdek steeds meer om bij te leren bij Wallabieke

Over honing, bijen en alle bijproducten kunnen we eindeloos met passie blijven vertellen. Het is een wondere wereld die ons nog dagelijks inspireert en waarover je kan blijven bijleren.

Honing, koninginnebrij, bijenwas, stuifmeel, propolis, en alle cosmetica, voeding, dranken en verbruiksproducten die je ermee kan maken, nodigen reeds uit tot heel wat leerrijke workshops. Maar ook over de bijen zelf, onze duurzame manier van werken en vernieuwende kijk op onze bijen met daarnaast de lokale producten, nodigen uit tot gezellige en inspirerende leermomenten.

We staan dus open voor jouw vragen voor bepaalde workshops van jong tot oud om creatief en leerzaam aan de slag te gaan waarbij we je graag praktische en theoretische kennis bijbrengen. We vullen regelmatig ons aanbod aan maar kunnen dus ook heel wat inhoud aanbieden die momenteel nog niét vermeld staan.

Neem dus gerust contact met ons op en leer bij!

Imker'doop'

Gedurende 2 à 3 uur duik je na een spoedcursus imkeren wat de imker precies doet om voor zijn bijtjes te zorgen.

Eerst leggen we je hands-on op een speelse manier uit hoe het bijeenhouden in elkaar zit. We vertellen dus letterlijk over de bloemetjes en de bijtjes in de bijenboerderij! 

Dan is het natuurlijk tijd om ook jou een imkerpak aan te meten. Neem gerust je laarzen en een lange (liefst geen donkere) broek mee en dan voorzien wij je van een leuke kapruin (een imkerpak dus).

Deze workshop is op aanvraag vast te leggen, aangezien onze bijen geen vastgelegde kalender hebben en je verwelkomen volgens het verloop van het seizoen. Afhankelijk van de klimatologische omstandigheden is dit meestal mogelijk tussen mei en september, wees dus op tijd om jouw ervaring te boeken!

Kostprijs: 45 EUR per persoon

Workshops op aanvraag

Een workshop bij ons te Buggenhout of bij jou? Het kan allemaal. Bekijk onze agenda of contacteer ons.

Enkele mogelijke onderwerpen:

-Bijenwas oogsten en verwerken
-Massagekaarsen maken
-Lippenbalsem maken
-Bijenhotels maken
-Honing in voeding
-Honing met dranken
-Honing & meer in verzorging
-Duurzamer leven, hoe doe je dat?
-Lezingen over de Kleine Korte Keten

Geef je zelf ook workshops om bij ons op locatie te geven of wil je ons bij jou? Laat het ons weten!

Wax & Wine workshop

Tijdens deze workshop neemt imker Bart je mee in de wondere wereld van bijenwas. Hoe de bijen de was maken en gebruiken, hoe de imker ze oogst, gebruikt en hergebruikt en welke prachtige producten ermee gemaakt kunnen worden. Je kan er niet alleen een prachtige kaars mee maken om van te genieten, bijenwas is erg goed voor de huid zodat Wallabieke er ook massagekaarsen mee maakt. Je neemt 4 unieke kaarsen mee naar huis die we je leren maken bij een glaasje wijn of een van onze bijzondere drankjes. Wallabieke heeft immers haar eigen honingbiertjes, honingrum en honinggin. Uiteraard matcht honing perfect met verschillende verwarmende tisanes.

Je krijgt ook antwoord op al je vragen over de meest pure en natuurlijke bijenwas die je kan stellen aan de imker, bovenop de inspirerende uitleg die je ook in een mooi naslagwerkje mee naar huis krijgt.

In deze warme workshop krijg je
– 4 verschillende kaarsjes
– 4 proevertjes van onze dranken naar keuze en/of een tisane
– Een naslagwerkje over bijenwas
Tijdens een 2 uur durende workshop!

Kostprijs: 89 EUR

De kracht van honing!

Wat is honing juist, hoeveel soorten bestaan er en wie maakt het écht? Waarvoor is het goed en wat zijn de (on)waarheden over dit gouden goedje?

Met deze workshop geven we je een kijkje achter de schermen van dit wonderlijke natuurproduct en wat je ermee kan doen. De mens weet al heel lang dat honing erg waardevol is, maar we nodigen je graag uit om te komen (her)ontdekken wat je er nog meer mee kan doen.

Bart Callaert is keurmeester imker en heeft de eerste hand op deze lekkernij. Hij legt je gedetailleerd maar op een toegankelijke manier uit wat honing is en laat je zelf proefondervindelijk ontdekken hoe geweldig lekker en interessant dat is.

We geven je de belangrijkste weet-je-datjes mee wat je over honing & meer dient te weten, maar je krijgt ook een naslagwerkje mee zodat je thuis alles nog eens uitgebreider kan nalezen en aan de slag kan gaan.

In een goodie bag krijg je nog een potjes honing mee naar huis. We willen je niet immers niet alleen laten proeven en bijleren, we dragen graag onze passie over zodat jij er ook mee aan de slag kan voor je eigen lichaam.

Wat mag je verwachten?

– Een 2 uur durende workshop
– Een goodie bag met honing
– Het naslagwerk van ons over honing, met nog extra leesvoer voor thuis!

Kostprijs : 69 EUR

Volgende data:

Evenementen in december 2023–maart 2024

  • Er zijn geen evenementen gepland op deze datums.