Over Wallabieke

Belgisch en natuurlijk.

Natuurlijke, lokale honing en bijproducten van Wallabieke staan garant voor puurheid en kwaliteit. Onze producten worden zorgvuldig en lokaal geoogst, met toewijding aan ambachtelijk vakmanschap.

Ontdek de rijke smaak van onze honing, die 100% Belgisch is. Onze imkerproducten, afkomstig uit jouw eigen buurt, dragen bij aan een gezonde levensstijl. Door het ontbreken van industriële behandeling behouden ze hun superieure kwaliteit. Bij Wallabieke ben je verzekerd van transparantie en hoogwaardige producten. Wij vermijden overbodige bewaarmiddelen, kunst- en smaakstoffen, waardoor je enkel pure kwaliteit ervaart.

Bij Wallabieke selecteren we zorgvuldig andere ingrediënten voor onze producten op basis van hun lokale en duurzame eigenschappen. Ons streven is om een zo milieuvriendelijk mogelijk assortiment te bieden, met minimale verpakkingen en afval.

We vermijden absoluut plastic.  In plaats daarvan maken we gebruik van herbruikbare glazen verpakkingen en een minimum aan papier of karton.

Daarnaast kiezen we onze afzetkanalen met oog op duurzaamheid en het behoud van een zo kort mogelijke distributieketen. Bij Wallabieke zetten we ons in voor een verantwoorde aanpak, van ingrediëntenkeuze tot verpakkingsmaterialen en distributie.

Volgende data:

Superieur (h)eerlijke producten

Kleine korte keten

Bij Wallabieke hechten we veel waarde aan een directe band tussen jou als consument en ons als producent. We luisteren graag naar jouw voorkeuren, smaken, en zorgen, en integreren deze in ons aanbod.

Dankzij onze korte keten beperken we voedselkilometers en streven we naar een verpakkings- en afvalvrije werkwijze. We zijn onafhankelijk van de voorwaarden die grote ketens opleggen, waardoor we onze eigen productiemethode en prijs kunnen bepalen. In ruil daarvoor bieden we verse, hoogwaardige producten rechtstreeks vanuit onze imkerij, met liefde gemaakt en met jou als consument in gedachten.

Door transparant te werken, fungeren we als ambassadeur voor streekproducten en de korte keten. Ontdek onze producten, samen met die van vele andere Belgische producenten, op www.eigenbodem. Hier vind je eerlijke en ambachtelijke producten. Als je interesse hebt in het opzetten van een webshop voor je eigen producten zonder opstartkosten, stuur dan een e-mail naar info@wallabieke.be. Wil je producten aanbieden van Belgische producenten? Ook dat is mogelijk.

Bezoek eigenbodem.be om onze producten te bestellen en kies voor thuislevering of kom ze gewoon bij ons afhalen.

Over Bart

Bart’s passie voor dieren en planten begon al op jonge leeftijd en zorgde voor een ecologisch paradijs in Buggenhout. Met aandacht voor solitaire bijen, vlinders en nuttige insecten koos hij zorgvuldig de juiste planten uit, geïnspireerd door Wim Libaert’s fascinatie voor hommels bij plantenbestuiving. Zijn interesse in honingbijen groeide gestaag, resulterend in de aanschaf van een bijenkorf en een imkerpak, gevolgd door heel wat imkeropleidingen. Heel wat jaren later is Bart nu keurmeester en lesgever.

Toen hij bijenplanten zocht, ontdekte Bart een gebrek aan informatie en beschikbaarheid. Gedreven door het besef van de onschatbare waarde van bijen, richtte hij in 2015 het DroneBee Project op voor sensibilisering. Hij bezocht gemeentebesturen om hen te informeren en startte een Bijentuin in Buggenhout, inclusief educatief materiaal voor scholen en volwassenen.

Wat begon met de verkoop van honing is uitgegroeid tot een gevarieerd assortiment. Bart experimenteert met nieuwe, kwaliteitsvolle producten, waarbij het lokale en duurzame aspect essentieel is. Hij staat onder biocontrole, biedt meer veggie-opties aan en zoekt constant naar duurzamere methoden.

Van honingbijen tot een bredere missie – Bart zet zich in voor gezondheid en milieu, met bijen als barometer. Chemische stoffen en overbodige verpakkingen maken plaats voor duurzamere praktijken. Bij Wallabieke begon het met honingbijen, maar het werd veel meer… Ontdek onze producten en hun verhaal vandaag nog!