Korte Keten

We vinden een rechtstreekse band tussen u als consument en onszelf als producent erg belangrijk. We kennen graag uw voorkeuren, smaken en bekommernissen en houden daar in ons aanbod rekening mee.

Dankzij de korte keten kunnen we onze voedselkilomters beperkt houden en zo verpakkings- en afvalvrij mogelijk werken. We zijn niet afhankelijk van voorwaarden die grote ketens stellen en bepalen dus onze eigen productiemethode en -prijs. U krijgt in ruil verse en kwaliteitsvolle producten, recht vanuit onze imkerij, met liefde gemaakt, met onze consumenten in gedachten.

Door transparant te werken zijn we een ambassadeur van zowel (onze) streekproducten als voor de korte keten.

Buurderijen

Onze producten vind je in verschillende Buurderijen uit de ruime regio. Boeren en Buren is een netwerk voor de rechtstreekse verkoop van lokale, ambachtelijke en hoeveproducten. Op de plaatselijke Buurderij haal je wekelijks je producten op uit de handen van de boeren en ambachtelijke producenten. Je bestelling plaats je vooraf via www.boerenenburen.be .

Wallabieke heeft zelf ook enkele Buurderijen in eigen beheer.

Je vindt de Buurderijen van Wallabieke op deze adressen:

  • Rode Kruisstraat 23 te Sint-Niklaas ( Vormingplus naast Vrije Ateliers )
  • Bovendonkstraat 194 te Buggenhout ( Wallabieke Buurderij )
  • Schoolstraat 65a te Opwijk ( VB De Leertrommel )
  • Klein-Brabant : binnenkort
  • Temse : binnenkort

Met deze Buurderijen geeft Wallabieke het hele jaar rond lezingen op tal van plaatsen en zijn ze aanwezig op verschillende markten en evenementen. Zo ondersteunt Wallabieke steden, gemeenten, scholen en verenigingen die zo graag de korte keten en duurzaam consumeren en leven in de kijker willen zetten.

Bij&BROOD

Waar Wallabieke haar aanbod uiteraard toelegt op lokale honing en andere imker- en bijproducten, gaat Bart Callaert met Bij&BROOD nog een stap verder in het aanbieden en promoten van lokale korte keten-producten.
Geïnspireerd op Wallabieke en Tarra Verpakkingsvrij, vind je hier een ruim aanbod verpakkingsvrije korte keten bakkersproducten en verscheidene andere streekproducten. Deze producten kan je voorlopig bestellen bij de Buurderijen van Buggenhout, Kruibeke, Opwijk, Dendermonde, Sint-Niklaas en Lede (via www.boerenenburen.be ).