Korte Keten

We vinden een rechtstreekse band tussen u als consument en onszelf als producent erg belangrijk. We kennen graag uw voorkeuren, smaken en bekommernissen en houden daar in ons aanbod rekening mee.

Dankzij de korte keten kunnen we onze voedselkilomters beperkt houden en zo verpakkings- en afvalvrij mogelijk werken. We zijn niet afhankelijk van voorwaarden die grote ketens stellen en bepalen dus onze eigen productiemethode en -prijs. U krijgt in ruil verse en kwaliteitsvolle producten, recht vanuit onze imkerij, met liefde gemaakt, met onze consumenten in gedachten.

Door transparant te werken zijn we een ambassadeur van zowel (onze) streekproducten als voor de korte keten.

Via www.eigenbodem vind je onze producten samen met die van talloze andere Belgische producenten, (h)eerlijk en ambachtelijk. Wil je zelf zonder opstartkosten een webshop voor je eigen producten, mail dan naar info@wallabieke.be . Wil je zelf producten aanbieden van Belgische producenten, dat kan ook.

Buurderijen

Onze producten vind je in verschillende Buurderijen uit de ruime regio. Boeren en Buren is een netwerk voor de rechtstreekse verkoop van lokale, ambachtelijke en hoeveproducten. Op de plaatselijke Buurderij haal je wekelijks je producten op uit de handen van de boeren en ambachtelijke producenten. Je bestelling plaats je vooraf via www.boerenenburen.be . Je vindt onze producten in de Buurderij van Dendermonde, Haacht, Anderlecht, Sint-Gillis,…

Wallabieke heeft zelf ook enkele Buurderijen in eigen beheer.

Je vindt de Buurderijen van Wallabieke op deze adressen:

  • Rode Kruisstraat 23 te Sint-Niklaas ( Vormingplus naast Vrije Ateliers )
  • Bovendonkstraat 194 te Buggenhout ( Wallabieke Buurderij )

Met deze Buurderijen geeft Wallabieke het hele jaar rond lezingen op tal van plaatsen en zijn ze aanwezig op verschillende markten en evenementen. Zo ondersteunt Wallabieke steden, gemeenten, scholen en verenigingen die zo graag de korte keten en duurzaam consumeren en leven in de kijker willen zetten.