Bijzonder bezoek aan de imkerij

Een bezoek aan Wallabieke voor alle leeftijden.

Van 4 tot 6 personen kan je Wallabieke ook bezoeken om de bijzondere uitleg van een imker te krijgen in onze imkerij op afspraak.

 Wat heb je altijd al aan de imker willen vragen en weet je alles al over de bloemetjes en de bijtjes, van ei tot bij en van nectar tot honing? Wat is dat met stuifmeel, brij van de koningin, prikken-de-bijen, pro polis en dollende darren?



Na deze korte introductie en toer aan onze imkerij weet jij meer over de bij.

Volg de bijenhouder!

Wat is er ook leuker dan eens een échte bijenkast te zien, de imker bezig te zien van nabij en te zien hoe die dat allemaal doet?

Hoe vindt je de koningin en hoe kan je zien hoe een werkster geboren wordt? Tijdens het imkerseizoen kan je misschien, afhankelijk van de weersomstandigheden, ook zien hoe de bijen honing aan het maken zijn.

In onze shop kan je de unieke honingproducten van Wallabieke ontdekken en aankopen (honingbier, honinggin, de honingbierkaas, honingmosterdsaus of stuifmeel.

Opmerking:
Het weer kan bij ons nogal onvoorspelbaar zijn. We proberen een bezoek tijdens de beste maanden te behouden, maar ook dan kunnen we het ideale imkerweer niet bestellen. Je bent altijd welkom voor een bezoekje en we doen ons uiterste best om steeds je de maximale ervaring te geven, maar de veiligheid en gezondheid van onze bijen blijft uiteraard het belangrijkste!

Volgende data:

INFORMATIE

PlANNING

Op afspraak kom je naar de imkerij. Je krijgt een rondleiding van ongeveer een uur, eventueel met het openen van een bijenkast. Nadien bezoek je ook de imkershop met nog meer lekkere bijzonderheden!

Plaats

Bovendonkstraat 194, 9255 Buggenhout

wat mag je verwachten?

  • rondleiding op de imkerij
  • bezoekje aan onze inspirerende shop
  • volg de imker!

Kostprijs :

  • 12 euro per persoon
  • 4 tot 6 personen (of minimum 48 euro)