Je eigen bijen

Verwelkom bijen bij jou

Bijen houden kan al heel eenvoudig! Met wat geluk hebben ze zich gewoon al in de tuin of rond het huis gevestigd omdat je misschien nu al een bijenvriendelijke omgeving hebt. Dat is dan ook het eerste wat je kan ondernemen: eenvoudige nestplaatsen voorzien en bijenvriendelijke planten.

Het kan echter ook veel indrukwekkender met een echte honingbijenkast. Je kan dan het hele jaar door meemaken wat er allemaal gebeurt in en rond de korf. Je kan Wallabieke inschakelen om een of meerdere bijenvolken te plaatsen bij jouw bedrijf. Op een dak of een mooi stuk groen, eventueel met een bijenhal en een sensibiliserend bord. Er wordt het hele jaar rond voor gezorgd met de mogelijkheid voor een eigen oogst, ook eens in een bijenpak te duiken en sowieso bijzonder mee te genieten van de harde werkers.

Geef je bedrijf een moderne duurzame uitstraling en informeer naar de mogelijkheden die we je kunnen bieden.

Maar ga natuurlijk ook vooral ook thuis aan de slag voor onze zoemers, we hebben ze hard nodig en je wordt er vooral bijzonder blij van!

Ambassadeur van de Kleine Korte Keten

Bart geeft lezingen over hoe we veel meer kunnen doen om respectvol om te gaan met onze leefomgeving en die zo ook voor onszelf gezonder te maken.

Wat zijn bijenplanten of drachtplanten? Waarom is de korte keten niet alleen gezonder maar ook verantwoorder voor dieren en voor onze lokale economie, gezondheidszorg en belastingen? 

Bart legt het graag uit!

Volgende data: