HUIDVERZORGING

Bijenproducten worden al sinds de oudheid hoog gewaardeerd als schoonheidsmiddelen.
Bijenwas bijvoorbeeld is een uniek product met bijzondere eigenschappen en is niet na te maken, ondanks de ontelbare pogingen van scheikundigen.

Bijenwas werkt huidbeschermend en vochtvasthoudend, en is daarom een dankbare basisstof voor natuurlijke huidverzorgingsproducten. Meer informatie over bijenwas vindt je hier. 

 

Natural Bee’auty

Sinds de zomer van 2018 zijn we gestart met een uitbreiding van onze verzorgingsproducten. Op basis van onze bijenwas, propolis en honing zijn we in combinatie met producten van andere lokale producenten zoals Ortiga en Migino, nieuwe producten beginnen ontwikkelen en verbeteren. We houden de samenstelling zo eenvoudig, puur en natuurlijk mogelijk en laten overbodige bestanddelen achterwege.

Onze inspiratie halen we uit het dagelijks leven. Een val van de trap en blauwe plekken in combinatie met de gebundelde kennis leidt zo soms tot mooie nieuwe producten. In dit geval kwamen we op het idee voor het maken van arnicabalsem. In combinatie met de lippenbalsem en bijenzalf, startten we zo met de nieuwe lijn producten: Natural Bee’auty.

Met ondersteuning van herboristen maakt Wallabieke sindsdien voor deze lijn de meest pure en verzorgende receptjes voor een natuurlijke huidverzorging, uiteraard steeds op basis van onze lokale bijproducten.

Wallabieke Bijenzalf: natuurlijke wonderzalf voor het hele gezin

Onze Bijenzalf bevat enkel eigen bijenwas, kokosolie en pure boekweithoning.

Dankzij de hydraterende eigenschappen van zowel kokosolie als bijenwas is deze zalf superweldadig voor de droge en gevoelige huid. Bijenzalf hult de huid in een natuurlijk beschermlaagje, zonder ze af te sluiten. Door de natuurlijke zachte basisstoffen is de zalf goed te verdragen op dunne, gevoelige huid zoals die van ouderen en baby’s. Dit is dus een wonderzalf voor het hele gezin!

Bijenwas en honing bevatten bovendien krachtige antibacteriële, ontstekingsremmende en anti-oxiderende eigenschappen, die gunstig zijn voor de huid. Boekweithoning bevat tot vijfmaal meer antioxidanten dan gewone honing en beschermt daardoor de huid tegen vrije radicalen: de nummer één veroorzaker van huidveroudering.

Natural Bee’auty 100% natuurlijke lippenbalsem

Onze lippenbalsem bevat enkel hydraterende bijenwas, verzachtende kokosolie en amandelolie die je lippen een mooie glans geven en ze soepel houden.
Wij gebruiken geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Etherische olie van mandarijn doet deze lipbalsem heerlijk ruiken!

Aangezien een vrouw jaarlijks gemiddeld ongeveer één lipstick ‘eet’, doordat een deel van het product onvermijdelijk wordt ingeslikt, is het aangeraden te letten op de bestanddelen van je lippenbalsem of lipstick.

Volgens Testaankoop is de aanwezigheid van bepaalde stoffen in heel wat lippenbalsems problematisch. Het gaat om derivaten van aardolie, zoals kolwaterstoffen in minerale oliën. Bepaalde koolwaterstoffen stapelen zich op in de organen en doen goedaardige knobbeltjes verschijnen. Andere koolwaterstoffen zijn zelfs kankerverwekkend. Er zijn momenteel te weinig regels over het beperken van koolwaterstoffen in verzorgingsproducten, waardoor je minerale oliën beter vermijd.

 

Bron: TESTAANKOOP, “Lippenbalsems: opgelet voor schadelijke stoffen!”, 25 september 2017, (Online). Beschikbaar: https://www.test-aankoop.be/gezond/dagelijkse-verzorging/geteste-producten/nieuws/lippenbalsem# (geraadpleegd op 14 september 2018).

Natural Bee’auty Arnicaproducten

Arnica bevordert de doorbloeding, en de etherische oliën van deze geneeskrachtige plant werken ontstekingsremmend en pijnstillend, en verminderen zwellingen.

Onze Arnicabalsem werd speciaal ontwikkeld om bij vallen, stoten en kneuzingen zwellingen en builen te beperken, en de pijn van blauwen plekken te doen afnemen en het genezingsproces te bevorderen. De balsem bevat enkel eigen bijenwas, en huisgemaakte arnica-olie en arnica-tinctuur.

De Arnicatinctuur werkt perfect bij verstuikingen, spit en blauwe plekken. Arnica vermindert de zwelling en werkt anti-reumatisch en herstellend en ontspannend op pijnlijke spieren, pezen en gewrichten.

Hoera voor honing!

Honing bevat suiker, hars en mineralen en is daardoor een uitstekend verzorgingsproduct. De troeven op een rijtje.

– Honing helpt de vochttoevoer van je huid te regelen, waardoor je het als een natuurlijke hydraterende crème kunt gebruiken.

– De talrijke anti-oxidanten laten je huid er jonger uitzien. Bovendien gaan de poriën open, wat een diepere reiniging toelaat.

– Huidaandoeningen zoals koortsblaasjes, psoriasis, eczeem en acné zijn allemaal met honing te behandelen.

– Het is een wondermiddel voor je haar. Het verzorgt je lokken tot in de puntjes en geeft ze een mooie, gezonde glans.

– Doordat de meeste bacteriën niet opgewassen zijn tegen het hoge suikergehalte van honing, is het ook een uitstekend ontsmettingsmiddel. Honing doodt bacteriën, voorkomt infecties en helpt bij de behandeling van brandwonden.

Goudsbloem

Onze goudsbloemcrème helpt bij huidaandoeningen, werkt op de spieren, stelpt bloed en werkt verzachtend. Het is een beschermende emulsiecrème op basis van calendula en jojoba-olie. Verzacht de droge, ruwe, geïrriteerde en gevoelige huid.

De natuur heeft ons zoveel te bieden! Het is prachtig te weten dat de bloemen en planten die ons omringen, ons kunnen helpen bij verschillende aandoeningen. Jammer genoeg ging veel kennis gaandeweg verloren en boomt de farmaceutische industrie tegenwoordig.

Wij maakten een crème op basis van verzorgende Goudsbloem. Goudsbloem bestrijd bacteriën, werkt ontsmettend, schimmelwerend en ontstekingsremmend.

Om deze medicinale eigenschappen wordt goudsbloem ingezet tegen allerlei soorten wonden:

• Oppervlakkige kwetsuren, schaafwonden, snijwonden,
• slecht genezende wonden, etterende wonden,
• bloedende wonden, doorligwonden, spataderzweren.
• Insectenbeten,
• Zonnebrand, lichte brandwonden,
• kloven, tepelkloven, anuskloven,
• Eczeem, psoriasis, dermatitis en jeuk

Bron: MENS & GEZONDHEID, “De geneeskracht van Calendula of Goudsbloem”, 22 mei 2013, (Online). Beschikbaar: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/108544-de-geneeskracht-van-calendula-of-goudsbloem.html (geraadpleegd op 14 september 2018).