Reserveer jouw eigen raam honingraat

Een exclusief heerlijk imkerproduct

De lekkerste en puurste honing blijft opgeslagen in een raam dat de bijen zélf volbouwden met de puurste bijenwas en de natuurlijkst mogelijke opgeslagen honing Het resultaat is een bovenheerlijke honing zoals je die in geen potje of flesje elders kan terugvinden.

Een bijzonder werkje

De imker controleert regelmatig zijn bijenkasten. Hij doet dit om te kijken of het bijenvolk nog gezond is en om in de gaten te houden wanneer de honing geoogst kan worden. Als de kasten zwaar aanvoelen en als de honingraten goed verzegeld zijn, weet hij dat de honing oogstrijp is en worden volle honingramen eruit gehaald.

Hij neemt de raten voorzichtig uit de kast en schuift hierbij de bijen van de honingraat.

Indien de honing in potjes moet, verwijdert hij met een speciale vork de wasdeeltjes die de cellen verzegelen. De honing kan hier nu vrij uitlopen.

Vervolgens plaatst de imker de honingraten in de honingslinger. Dit is een centrifuge, waarin de honing door het slingeren uit de raten vliegt. De waardevolle bestanddelen van de honing worden op deze manier niet beschadigd. De honing loopt langs de wand van de centrifuge naar beneden en wordt dan opgevangen in een container.

Voor dit aanbod blijft de honing echter puur en onbewerkt in de ramen! Dat is nog lekkerder en puurder.

Onverwerkte honing

Honing is een puur en zuiver natuurproduct, waar wij nooit iets aan toevoegen. Dat mag ook niet, het is dan geen honing meer!

Meestal wordt honing dus geslingerd en de imker zorgt er dan voor dat alle onzuiverheden uit de honing verdwijnen, voornamelijk wasdeeltjes, maar ook stuifmeelklompjes.

De imker laat de honing na het slingeren enkele dagen in de containers staan, zodat onzuiverheden zich aan het oppervlak kunnen verzamelen. Deze onzuiverheden worden ook verwijderd, en de imker zeeft de honing nogmaals.

De imker zal de honing vervolgens in potten doen.

Bij deze ramen lieten we de honing IN de ramen. Dat geeft een andere nog betere smaak.

Zeer beperkt aanbod!

De honingbijen hebben meer werk aan een raam dat ze volledig moeten zelf bouwen met de eigen bijenwas en aangezien we de ramen nadien niet teruggeven, is het een des te kostbaar goed.

Daarom hebben we slechts een zeer beperkte oogst van deze ramen en dien je ze tijdig te reserveren!

Bestel reeds voor een nieuw seizoen start om zeker te zijn van jouw eigen honingraat.

Kostprijs : 39

Volgende data: