De helende kracht van honing​

Workshop honing met DIY​

Honing is 1 van de 10 geneeskrachtige bijenproducten vanuit de apitherapie.

Van Hippocrates (350 v.Chr.), vader van de geneeskunde, is bijvoorbeeld geweten dat hij honing gebruikte gebruikt, opgelost in water bij koorts. HIj noemde het een zalf voor wonden en ogen.

Zowel Egyptenaren, Grieken en Romeinen gebruikten het tijdens de oorlog om hun gekwetste soldaten mee te behandelen, als antisepticum en als antibioticum. ‘De machtigste stof die er op de wereld bestaat: zij kleurt het bloed en maakt je sterk en weerbaar’!

Honing en andere bijenproducten helpen voor een betere gezondheid en dat weten we dus duidelijk al vele duizenden jaren.

"‘Ubi apis ibi salus’- waar bijen zijn, daar is gezondheid

Wat is honing juist?

Hoeveel soorten bestaan er en wie maakt het écht? Waarvoor is het goed en wat zijn de (on)waarheden over dit gouden goedje?

Inclusief enkele DIY-recepten met honing.

Met deze workshop geven we jou een kijkje achter de schermen van dit wonderlijk natuurproduct en wat je ermee kan doen?

De visie op honing en koninginnebrij vanuit de Chinese geneeswijze wordt besproken

De mens weet al heel lang dat honing erg waardevol is, maar we nodigen je graag uit om te komen (her)ontdekken wat je er nog meer mee kan doen en uithalen.

 

Workshop met Vanessa Van Puyvelde en Bart Callaert.

Volgende workshops:

INFORMATIE

PlANNING

Vanaf 18u50: Onthaal en verwelkoming

21u: Afsluiting en einde

Plaats

Bovendonkstraat 194, 9255 Buggenhout

Wat krijg je van ons ?

Waardevolle kennis over de helende kracht van honing en koninginnebrij Concrete tips en aandachtspunten bij het gebruik van deze natuurproducten DIY-recepten met honing Enorme inspiratie Een goed gevulde goodiebag met waardebon, honing en een kruideninfusie

Kostprijs : 69