VERPAKKINGSVRIJ

Sinds 2017 hebben we een speciaalzaak waar terecht kan voor lokale en ambachtelijke Belgische producten, maar een groot deel van het aanbod kan je ook zonder verpakking verkrijgen.

We ontwikkelden een eigen verpakkinsgsvrij systeem om andere lokale handelaars met producten van eigen bodem op een eenvoudige manier zonder verpakking te laten verkopen. Andere handelaars die graag kennismaken met ons unieke systeem kunnen vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze doelstelling is al van bij de oprichting in 2015 om duurzamer leven te stimuleren.

Via onze webshop www.eigenbodem.be kan je alvast een groot deel van het aanbod terugvinden en we trachten daar ook aan te duiden wat er allemaal bio, vegan, lactosevrij, glutenvrij,… is.

Hoe werkt dat, zonder verpakking?

  1. Je komt met je eigen verpakking naar ons. Dat kan alles zijn, grenzend aan je eigen verbeelding! We vragen alleen om steeds te wegen (tarreren) met de volledige verpakking met stop of deksel. Je krijgt nu een ticketje, uniek voor je net gewogen ‘container’. Dit kleef je bij voorkeur lichtjes op de dop of deksel.
    Na het bepalen van dit tarra gewicht kan je jouw favoriete product in de winkel gaan kiezen.

2. Je komt terug naar de weegschaal. Het product zet je alvast op de weegschaal. Nadat het product op de weegschaal geplaatst is, kan je het ‘container’-ticketje intoetsen of eenvoudigweg scannen.

3. Nadat dit gebeurd is, ga je even na of de dop of deksel terug netjes op de verpakking geplaatst is. Je kan nu kiezen welk product je in je verpakking gestopt hebt.

 

4.

Je krijgt nu een nieuw ticketje waar alle verplichte informatie op vermeld staat. Hiermee kan je straks ook naar ons komen om af te rekenen als je klaar bent met al jouw favoriete producten!

Een uniek systeem voor kuisproducten

22 producten uit ons breed gamma aan huishoudelijke (basis)producten – uiteraard van Belgische bodem – komen uit een machine die ze ter plaatse mengt. Dat is niet alleen compact en handig, het vermijdt nog meer afval door haar efficiëntie, het vermijden van onnodige extra verdeelverpakking. Het is ook ecologischer doordat we het nodige transport tussen de producent en onze shop kunnen verkleinen tot een tiende van conventionele verpakkingsvrije winkels. Zelfs het water moet niet meer vervoerd worden maar wordt ter plaatse uit de kraan toegevoegd. We waren met Wallabieke in Vlaanderen de eerste winkel die dit type toestel aankocht. Duurzame innovatie, daar houden we van!