SCHOOLAANBOD

” Onderwijs is een heel belangrijke factor voor het sensibiliseren van onze jeugd maar ook voor andere generaties. “

Haal de imker naar je school!

Imker Bart kan op jouw vraag op school een gastles rond bijen en imkeren verzorgen. Hierbij zorgen we steeds voor een mooi complementair geheel van zowel theorie en praktische zaken. Alle didactische materiaal kan uiteraard: bijenproducten, werkmateriaal, een echte korf, bijenkast(en) en als het weer het toelaat een demonstratie met echte bijen. Iedereen krijgt op het einde een potje honing en een zakje bijenweide-zaadjes.

Wil je liever zelf aan de slag?

We ontwikkelden vooraleerst een educatieve poster en bord waar op staat wat bijen zijn, waar honing vandaan komt en hoe het leven van een bij eruit ziet.

We hebben daarnaast een informatiefiche om leerkrachten te begeleiden. Wat moeten leerlingen zeker weten en wat behoort volgens ons tot de basiskennis? Hoe maak je een bijenhotel? Hoe maak je een zaadbom? Dit wordt aangevuld met een vragenblad. De informatiefiche is gratis ter beschikking gesteld op pdf en wordt regelmatig aangepast en uitgebreid.

Zadenpakketjes met bijenmengsels zijn voor leerlingen verkrijgbaar aan een zeer lage prijs. Voor grotere mengsels zijn er eveneens pakken verkrijgbaar voor al uw projecten (bloemenweide, zaadbommen knutselen, … ).

Stuur gerust uw lessen op, we corrigeren gratis de lesvoorbereidingen en geven suggesties en aanvullingen.

Bart maakte een eigen informatiebord waar je in een oogopslag op terugvindt wat het verschil is tussen bijen, wepsen en hommels. Wat zijn honingbijen, hoe leven ze en wat doet de imker. We maakten ons eigen infobord op een modernere en hedendaagse manier waarbij de wilde bijen niet ontbreken.