OVER WALLABIEKE

Wallabieke biedt de puurste lokale honing en bijproducten aan, koud geoogst en met de grootste zorg behandeld. De productie gebeurt zeer lokaal en ambachtelijk.

Onze honing is gegarandeerd 100% Belgisch. Imkerproducten van bij jou uit de buurt zijn extra goed voor de gezondheid. Temeer omdat ze zonder industriële behandeling zijn verwerkt, zijn ze kwalitatief superieur. Bij ons weet je wat je eet, en dat je enkel kwaliteit in handen krijgt. Overbodige bewaarmiddelen, kunst- en smaakstoffen worden volledig uitgesloten.

Indien andere ingrediënten gebruikt worden in producten van Wallabieke, kiezen we deze steeds uit in functie van hun lokale en duurzame karakter.

We streven bovendien naar een zo verpakkings- en afvalvrij mogelijk gamma. Bij ons vind je nagenoeg geen plastics, wel herbruikbare glazen verpakking of koop je gewoon in bulk.

Ook onze afzetkanalen kiezen we in functie van duurzaamheid en met het bewaren van een zo kort mogelijke keten in het achterhoofd.

Vanwaar komt de naam Wallabieke?

Bart Callaert werkte eind jaren 90 als jobstudent in dierenpark Planckendael. Zoals hij al zijn hele leven gefascineerd was door de natuur, werd hij dat eens zoveel door de kleine Wallabies daar. “Wallabie” werd zijn online bijnaam, en enkele jaren later hield hij ook thuis zelf wallabies.

Barts moeder was juf van de “biekes”-klas, noemde haar autootje “bieke” en ook de hond heette Bieke.

Toen Bart een naam voor zijn imkerij-hobby zocht en ervoor koos niet zijn echte naam op de producten te plaatsen, werd al snel gekozen voor “Wallabieke”. Barts moeder tekende het logo voor de eerste potjes honing.