HONINGBIER
Wil jij  ook kennismaken met Wallabierke?
Het origineel bitter amberkleurige biertje met een zoete en kruidige afdronk wordt volledig ambachtelijk gemaakt met nagisting of fles met echte imkerhoning.
Proef de streek door het stuifmeel in de biertjes. De honing wordt op lage temperatuur toegevoegd zodat ze haar eigenschappen maximaal bewaart.
 
Een authentiek Belgisch streekbiertje zoals bier hoort te zijn! Heerlijk genieten, met mate en met maten en natuurlijk!
 
Wil je zelf proeven, claim dan jouw biertje en pik het op bij je favoriete Wallabierke verkooppunt of via Wallabieke! Stuur jouw gegevens op en wij zorgen ervoor!

Op ons Wallabierke zijn we zeer trots! Het is een fruitig, kruidig complex bier met een zachtbittere afdronk.

Onze bijen zwermen uit in de streek rond Buggenhout en Dendermonde en zorgen voor de intense honing die tijdenshet brouwen gebruikt wordt voor dit bier. Wallabierke is een hoge gistingsbier met nagisting in de fles.

Dit amberkleurig Wallabierke heeft de honingaroma’s maar de proever zal dit niet als een dominerende honingsmaak ervaren. Het aroma/smaak van de honing geeft het Wallabierke een wat fruitig, kruidige geur.

Naast het gebruik van onze lokale honing, gebruikt de brouwer van Brouwerij Erneffen vier verschillende moutsoorten. Deze mouten geven het bier de mooie oranje amberkleur en witte schuimkraag. Tevens zorgen deze speciaal mouten ook voor de body en de alcohol in het bier. De twee gebruikte hopsoorten zorgen voor de fijne kruidig, harsig en subtiele florale en citrus toetsen.

Ingrediënten :Water, Gist, vier Speciaal-mouten, Hop (Target & Sterling) en Wallabiekes honing.

Uitzicht :Oranje amber, met mooie wandklevende dikke witte schuimkraag.

Geur :Fruitig, toetsen van ananas, fruitgebak en citrus, alle aroma’s zijn met elkaar verweven.

Smaak :Volmondig en volle fruitige, kruidige aanzet met een zachte bitterheid in de afdronk. Zoals in de geur is ook de smaak fruitig fris en dorstlessend. Door het gebruik van de Wallabieke honing krijgt dit bier een blijvende fluwelige afdronk.

WallaBierke Tripel

De Tripel variant van het originele WallaBierke heeft een intensere concentratie van dezelfde ingrediënten zodat de bitterzoete toets wat meer geaccentueerd wordt.

Op basis van ons origineel WallaBierke maakten we een kruidige variant met een wat frisser karakter. Met de meest pure citroenverbena van onze lokale producenten.

Save the beers, omdat we de biertjes ambachtelijk brouwen, met de bestmogelijke ingrediënten. Zo hebben we nog een natuurlijke schuimkraag, zonder kleurstoffen. Natuurlijk, dat smaak, ruik en proef je ook bij WallaBierke Citriodora

WallaBierke Fruitbieren

In het gamma van Wallabieke zijn er jaarlijks enkele specifieke
honingsoorten. Deze unieke soorten werden geombineerd
tot twee witbieren met de puurste sappen en resulteerden in
een kersenhoningbier en een frambozenhoningbier. Respectievelijk biertjes met een zuriger en een zoeter karakter. Ideaal als een meer dan
bij-zonder aperitief in flessen van 50cl.

Apple Edition combineert de lekkerste lokale appelsapjes met onze Buggenhoutse honing. Momenteel nog verkrijgbaar in flessen van 50cl en vanaf eind 2019 ook in 33cl flesjes. (H)eerlijk !