Erkenningen

Imker-keurmeester Bart Callaert werd met Wallabieke erkend als Lekker Oost-Vlaams vakman en is de 52e streekproducent die zijn producten aanbiedt en promoot in het Groot Vleeshuis in Gent. Het Groot Vleeshuis is ambassadeur van Lekker Oost-Vlaams, promotor van Oost-Vlaamse streek- en hoeveproducten.

In de winkel op de Groentenmarkt 7, kan je kiezen uit meer dan 175 Oost-Vlaamse streekproducten, van in totaal 53 lokale producenten. In het restaurant kan je heel wat van die streekproducten degusteren, al of niet verwerkt in een gerecht.

Wallabieke zet zich ook zelf in als promotor van kwaliteitsvolle streek- en hoeveproducten, door het opbouwen van een netwerk Buurderijen in eigen beheer (zie Korte Keten). Met deze Buurderijen geeft Wallabieke het hele jaar rond lezingen op tal van plaatsen en zijn ze aanwezig op verschillende markten en evenementen. Zo ondersteunt Wallabieke steden en gemeenten die graag producten uit de streek in de kijker zetten.

Geïnspireerd op Wallabieke en Tarra Verpakkingsvrij zag in 2018 ook Bij&BROOD het licht. Hier kan je terecht voor verpakkingsvrije korte keten bakkersproducten, maar ook voor verscheidene andere streekproducten. Deze producten kan je voorlopig bestellen bij de Buurderijen van Buggenhout, Kruibeke, Opwijk, Dendermonde, Sint-Niklaas en Lede (via www.boerenenburen.be ).