ERKENNINGEN

Imker-keurmeester Bart Callaert werd met Wallabieke erkend als Lekker Oost-Vlaams vakman en is de 52e streekproducent die zijn producten aanbiedt en promoot in het Groot Vleeshuis in Gent. Het Groot Vleeshuis is ambassadeur van Lekker Oost-Vlaams, promotor van Oost-Vlaamse streek- en hoeveproducten.

In de winkel op de Groentenmarkt 7, kan je kiezen uit meer dan 175 Oost-Vlaamse streekproducten, van in totaal 53 lokale producenten. In het restaurant kan je heel wat van die streekproducten degusteren, al of niet verwerkt in een gerecht.

Wallabieke zet zich ook zelf in als promotor van kwaliteitsvolle streek- en hoeveproducten, door het opbouwen van een netwerk in eigen beheer (zie Korte Keten). In 2015 sloot Wallabieke zich aan bij Boeren & Buren en de ‘Buurderijen’. Ondertussen ontwikkelden we zelf een nog directer kanaal met EigenBodem.be .

We geven het hele jaar rond lezingen op tal van plaatsen en zijn ze aanwezig op verschillende markten en evenementen. Zo ondersteunt Wallabieke steden en gemeenten die graag producten uit de streek in de kijker zetten.