DIENSTVERLENING

Naast het oogsten en verwerken van honing en bijproducten, staat de imker ook in voor het verwijderen en verplaatsen van bijenzwermen, wespen en hommelnestjes, en kan hij met zijn bijenvolken helpen bij de bestuiving van verschillende gewassen.

Verwijderen en verplaatsen van bijenzwermen, wespen en hommelnestjes

Indien u een zwerm bijen opmerkte bij u thuis, kan Wallabieke deze gratis komen verwijderen.

Vaak worden bijen echter verward met wespen. Indien u twijfelt of het om bijen of wespen gaat, kan Wallabieke wel eens komen kijken, bij voorkeur in de omgeving van Buggenhout. Voor het verwijderen van wespen vragen we wel een kleine vergoeding.

Hommelnestjes zijn in principe ongevaarlijk, maar mogelijk zit je met bijkomende vragen of wil je alsnog dat het nestje verwijderd wordt. We doen dit op een diervriendelijke manier, zodat ze niet verdelgd hoeven te worden. Denk aan de bijtjes en aan ons, zodat we de ‘ongewenste’ gastjes een mooie nieuwe thuis kunnen bieden indien écht nodig.

Bel of sms 0498 75 15 74. Er wordt zo spoedig mogelijk een antwoord gegeven.

Bestuiving

Bijen zorgen door het overdragen van stuifmeel voor betere bestuiving, wat resulteert in betere en mooiere vruchten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan courgette, aardbeien (el santa bijvoorbeeld), asperges, bessen, appels, zaadteelt, skimmia, …

 
 

50% van de bomen/flora is afhankelijk van bestuiving door insecten