BLOEI- & ZAAIKALENDER

Het is niet altijd even eenvoudig om te starten met je eigen bijenvriendelijke tuin. Daarom helpen we je graag even op weg met een handige bloei- & zaaikalender.

Probeer een mooie evenwicht te maken tussen vaste planten, wat bloemenweide, fruit, een houtkant en bloembollen. Als je genoeg plaats hebt kunnen loofbomen ook natuurlijk. Linde, acacia, wilgen, kastanje, beuk en kersen zijn maar enkele voorbeelden van bomen waar bijen dol op zijn. Inheemse bomen zoals de wilg trekken niet alleen honingbijen aan, ook ‘wilde bijen’ houden er van.

Als je wat rekening houdt met de bloeiperiodes kan je ervoor zorgen dat je de bijen het hele jaar rond van voedsel kan voorzien. Zo vergroot je eveneens het aantal soorten bestuivers die je tuin kunnen bezoeken. Ze vinden niet alleen sneller voedsel bij jou, heel wat soorten hebben een ander voedselschema en komen niet langs als je hun favoriete menu niet aanbiedt.

Bekijk hier onze bloei- & zaaikalender van enkele planten die we zelf al eens aanplantten of zaaiden in onze Bijzondere Pluktuin