Honingbier

Op ons Wallabierke zijn we zeer trots! Het is een fruitig, kruidig complex bier met een zachtbittere afdronk.

Onze bijen zwermen uit in de streek rond Buggenhout en Dendermonde en zorgen voor de intense honing die tijdenshet brouwen gebruikt wordt voor dit bier. Wallabierke is een hoge gistingsbier met nagisting in de fles.

Dit amberkleurig Wallabierke heeft de honingaroma’s maar de proever zal dit niet als een dominerende honingsmaak ervaren. Het aroma/smaak van de honing geeft het Wallabierke een wat fruitig, kruidige geur.

Naast het gebruik van onze lokale honing, gebruikt de brouwer van Brouwerij Erneffen vier verschillende moutsoorten. Deze mouten geven het bier de mooie oranje amberkleur en witte schuimkraag. Tevens zorgen deze speciaal mouten ook voor de body en de alcohol in het bier. De twee gebruikte hopsoorten zorgen voor de fijne kruidig, harsig en subtiele florale en citrus toetsen.

 

Ingrediënten :Water, Gist, vier Speciaal-mouten, Hop (Target & Sterling) en Wallabiekes honing.

Uitzicht :Oranje amber, met mooie wandklevende dikke witte schuimkraag.

Geur :Fruitig, toetsen van ananas, fruitgebak en citrus, alle aroma’s zijn met elkaar verweven.

Smaak :Volmondig en volle fruitige, kruidige aanzet met een zachtebitterheid in de afdronk. Zoa

ls in de geur is ook de smaak fruitig fris en dorstlessend. Door het gebruik van de Wallabieke honing krijgt dit bier een blijvende fluwelige afdronk.

 

Momenteel brouwt Wallabieke aan 3 nieuwe WallaBierkes!

Eind dit jaar kan je in primeur proeven van frambozenhoningbier, kersenhoningbier en appelbier. Uniek hierbij is dat we niet alleen volledig met lokale ingrediënten werken, te beginnen met puur Belgisch fruit uit onze eigen Buurderijen, maar ook met de specifieke fruithoningen. Het frambozenbier bijvoorbeeld bevat frambozen maar eveneens de zelfzame frambozenhoning. Zeer lokale, unieke en speciale biertjes dus.

WallaBierke is er in flesjes van 33cl, de speciale edities zullen verkrijgbaar zijn in flesjes van 50cl in zeer beperkte oplage.